Behandling nr 38!

Som vanligt rusar dagarna på. Dels är jag tillgänglig resurs åt Emmy med hennes diabetes och doser för att fundera över vad hon ska ta.


Sedan har vi Tuva behandlingar som vanligt på torsdagarna.

Idag skulle ju emmys dr ringa oss på fm för att kolla hur allt gått. Men ngt samtal kom inte förrens det var dags att åka med Tuva. Vet ju hur det kan vara i vården men kände att jag inte hann fråga det jag tänkt fråga och nu har jag glömt det jag tänkte på.


Men det som bestämdes var dock att hon skulle kolla upp penna med halva doser. Då Emmy kanske ibland kan behöva det.
Hon skulle försöka få tag på mig imorgon. Annars har vi ingen koll när de tänkt träffa oss nästa gång. Inget inbokat, tänker de att vi fixar detta själva nu?

Kuratorn ringde också på fm för att kolla hur allt gått och vad Emmy tyckt om samtalet med henne. Vi bestämde att de skulle försöka boka in ngt mer besök snart.

Efter fm telefonsamtal så blev det US och behandling för Tuva.

Vikt stabil på 21,3 hb 107, lpk 3,4 tpk 368 och neutro 1,4.

Det var ju dr träff idag och jag passade på att fråga om beskedet från ögon. Han skulle återkomma till oss med hur man får tänka kring det negativa beskedet men han tänkte att man nog får titta på nästa MR tillsammans med nästa ögonbesök. Så förnyad väntan.

Brukar juinge få fota Tilde så mkt men när hon går med på det måste jag ju dela med mig. Ridning stod på schemat idag.

En trött Tuva har segat sig igenom kvällen tillsammans med mig och ngr andra mammor jag lärt känna via barncancerfonden. Mysigt med att bara umgås en stund. Äta mat, taccos fick det bli och bara ta det lugnt.

Nostalgibilder!

Hittade lite bilder som är 4 år gamla. Så stora mina söta tjejer blivit.

Annars har dagarna gått skata framåt. Jag har hållit koll på Emmy för att se vart sockret svänger och försökt hjälpa till att justera doser.

Emmy tycker nog jag är väldigt tjatig om allt med socker, insulin mat osv just nu men så får det vara.

Gårdagens kurva som jag faktiskt tycker ligger rätt så ok. Allt inom det blåa är bra enligt hennes värden. Hon hade ngr små dimpar igår men hävde dem med dextro.

Idag har kurvan faktiskt sett skaplig ut med förutom morgonen som gav ett jätteskutt uppåt. Detta på samma mat som igår fungerade till frukost. Oklart varför hon steg så mkt.

Lite hundmysbilder. Gucci växer och frodas och är supergod.

Delar med mig av gårdagens middag och dagens middag.

Igår blev det pasta med torsk i tomatsås.
Idag provade vi italiensk lasagne med pesto istället för ostsås.
Gott!

Sista bilden idag blir för att visa allt som varje kväll nu måste packas ner för att vara med till skolan. Är en hel del att tänka på och planera.

Blir lite svårare att vara spontan.

Blev ju inget bloggande igår då min energi ligger nära noll just nu. Detta att vakna om nätterna för att kolla sockret tar ut sin rätt. Sedan är det inte lätt att lyckas somna från början heller.

Förskyld och dåligt med sömn!

Det är som att ha fått en bebis igen som väcker en om nätterna.

Inte för att Emmy väcker oss men vi går ju upp för att kolla att hon ligger bra till i sina värden vilket innebär en stress på kroppen och svårt att somna och sona om när man väl vaknat.

Hoppas detta kommer bli bättre när vi ligger mer stabilt.

Sitter i soffan med mina små godingar som håller sams och spelar Wii just nu.

Johan och Tilde är på Valpkurs med Gucci. Tyvärr har vi lyckats missa de sista 2 tillfällena pga av sjukdom. Men det blir nog bra ändå.


Skippade handling inför veckan och fick en del av vårt behov hemleverat idag. Skönt att mkt är hemma så vi slipper åka iväg och handla. Planering känns a och o just nu.
Annars har jag varit back up här hemma åt Emmy. Dagen har nog gått ganska bra i skolan. Vi sänkte ju morgondosen lite vilket nog blev perfekt. Hon låg bra när hon kom ner till skolan.
Fick dock en liten topp efter fm mellis då hon glömde att ta lite insulin.
Sedan fick hon en rejäl dimp i sockret efter lunch. Vi får nog sänka lunchdosen om Emmy inte vill dricka mjölken i skolan. Tydligen gillar hon inte den.
Eftersom hon blev väldigt låg efter lunch så åt hon och fick då en rekyleffekt. Är svårt detta med diabetesen.
Särskilt nu när hon är i remission och inte behöver jättestora doser.
Eftermiddagen var vi på sjukhuset och träffade Emmys diabetesdoktor. 
Vi gick igenom allt kring sjukdomen och Emmy visade att hon hängt med då hon kunde förklara om sin sjukdom.
Nu får vi se hur vi jobbar med allt kring insulinet i veckan. Skönt med vardagar dock då matrutiner är lättare att hålla.