Vincristin!
Idag har vi varit till US för denna periods sista behandling. Superskönt att vi nu har 3 veckor "ledigt". Men ledigt är det ju inte riktigt: Tandläkarbesök nästa vecka, bvc besök för kontroll av språkutveckling, besök hos sjukgymnast för kontroll av motorisk utveckling, provtagning och ett kuratorsbesök för mig och Johan. Det är de planderade aktiviteterna. Sedan kan vi ju aldrig veta om något extra bestämmer sig för att dyka upp.

Behandlingen gick ialla fall bra. Tuva har ju mått superbra sista veckan, piggare än jättelänge. Hon har massor av ork och bus i sig. Dessutom har hon klarat sig från att bli sjuk.

Som vanligt fick hon träffa clownerna, idag var det Rasa och Sigrid. Uppskattar verkligen att de finns och kommer in. Det märks på Tuva att hon ser frm emot att träffa dem och hon pratar massor med dem och vill vara med och busa. Idag blev det såpbubbleblåsning.

Proverna idag visade att de gått uppåt HB 104, LPK 2.6, neut 0,6 och TPK 506. Vikten har stått still sedan förra veckan på 12.1 kg men det är så skönt att hon börjar hämta igen sig och äter och har ork.

Tilde hade ingen rolig kväll igår då hon grät och inte kunde somna, hon hade jätteont i örat. Men tillslut med hjälp av Panodil och att somna i mammas och pappas säng så gick det ändå bra. Idag har hon inte klagat så mycket över örat men hon hade visat upp det hos skolsköterskan som sagt att det var lite rött. Får se hur det utvecklas, men ikväll har hon somnat utan att säga ngt.
Lite att se fram emot
Till i vår och sommar har det dykt upp några saker för familjen att se fram emot. Ja så klart så längtar vi efter att behandlingen ska bli klar i mitten av september, och Egyptenresan som vi åker på över höstlovet.

Men vi har sista veckorna fått trevliga brev från barncancerföreningen Östra. Dels anordnar de en heldag i maj på Astrid Lindgrens värld. Idag dök nästa brev upp, en inbjudan till en helgresa till Danmark och besök på Fårup sommarland. Så klart skyndade jag att anmäla familjen. Tror att ungarna verkligen kommer att uppskatta det.

Annars har dagarna faktiskt gått rätt så bra här hemma, Tuva mår toppenbra för tillfället. Solen skiner och både jag och Johan har passat på att ta en promenad varje morgon. Man känner sig piggare vid dessa tillfällen även som förälder.

Just nu har det annars kännts rätt så tufft, tror att det kommer att hjälpa att träffa och prata med Kuratorn regelbundet. Hon kan komma med många kloka råd. Ett som hon gav både mig och Johan var att vi kanske skulle strunta i att arbeta så mkt som vi gör då det tär på våra reserver.
Hemma efter att varit förbi och träffat en...

Hemma efter att varit förbi och träffat en kurator på VIN i eftermiddag. Massa flängande men skönt att få prata med någon om allt med Tuva, har varit och är en påfrestande period. Hon kom med lite förslag om att man skulle hitta ngn typ av återhämtning. Tex ut o gå och lyssna på en ljudbok eller musik. Kan nog vara bra att göra så. Tuvas provsvar idag var ganska låga HB 99, lpk 1,4 neut 0,6 och TPK 366. Hoppas hon slipper bli sjuk nu.