Äntligen i Dalarna
Idag har jag bara sovit 2 timmar efter nattens jobb. Sedan passade både jag och Johan på att klippa oss. SÅ skönt at blii av med alla slitna toppar. Tror det snart är ett år sedan jag klippte mig sist, alltså var det väldigt välbehövligt.

Johan klippte sig som vanligt enligt mitt tycke lite för mycket, men han trivs med att at riktigt kort hår. Jag tycker om när han har längd. Olika viljor så det är bara att acceptera, jag vill ju inte klippa mig kort vilket han föreslagit mig några gånger.

När jag var färdigklippt och precis skulle in till frissan där Johan klippte sig för att hjälpa med Tuva så ringde. Dagvården angående Tuvas prover. TPK hade också kommit idag och det var på 46. Då hon har flera prover som är låga vill de inte att vi väntar till på tisdag för nya prover. Utan de ville att vi skulle ta nya prover redan imorgon. SUCK.

Varför ska det alltid strula, kan det inte bara vara enkelt när vi ska göra något. Jag fick sätta mig och försöka styra upp allt med prover i dalarna istället. VC var inget allternativ de kunde gärna ta proverna men vi skulle inte få svar förrens veckan därpå. Fungerar inte.

Fick tag på barnavdelningen i Falun som kopplade ihop mig med dagvården och sedan kopplade jag ihop dagvåden på US med dem. De skulle faxa remiss för provtagning.

Imorgon kl 1030 ska vi dit för proverna. Är bara att försöka fördriva resten av tiden i Falun tills svaren är klara. Vill inte bli tvungen att åka tillbaks till Falun ytterligare en gång ifall Tuva måste få blod.

Hoppas bara allt går bra imorgon med prover och allt. Vill inte behöva tillbringa hela helgen på sjukhuset.

Shopping
Innan jag och Tuva åkte till US för behandlign passade vi på att åka förbi Maxihuset och handla nya regnkläder åt Emmy. Hon har vuxit ur sina som varit på dagis. Det blev ett set med knallgula kläder. Hon lär synas på dagis.

Passade även på att köpa ett par huvudbonader till till barnen att ha på sig. Gillar att sätta söta saker på hvudet på dem. Dessutom kan de dela och turas om med de olika kepsar och hattar som de har hemma nu till vår, sommar.

På eftermiddagen när jag hämtade Emmy på dagis så ville en kompis till henne Michelle hänga med hem. Snabbt ringa upp hennes pappa och kolla om det var ok, vilket det var sedan hem.

Tilde följde med Tess hem efter skolan och lekte där till klr 16 när de skickade hem henne.

Kunde till och med sova i ett par timmar trots att huset var fullt i barne hemma. SKönt svårt att orka med hela natten annars.


Behandlingsvecka nr 9
Idag var jag och Tuva iväg för veckans behandling. Hon var måttligt förstjust över att komma dit idag. Helst hade hon nog velat vara på dagis. Märktes när vi lämnade Emmy imorse.

Hennes vikt idag var 10,4 kg så den har vänt upp lite igen. Men hennes aptit sista veckan har varit jättebra. Skönt hon behöver fö i sig lite veckorna då hon inte får carboplatinet.

Hon var jätteledsen under hela processen med att få PAC-nålen. Hon brukar inte vara riktigt så här besvärad. Hon började gråta redan innan de började med allt. HOn visste precis vad som skulle ske.

Det blev inga imunoglobeliner idag. ANdledningen till det är att det är svårt att veta hur länge dne medicinen håller. Om Emmy får vattkoppor i helgen får vi ringa in och hon ska få imunoglobelin i så fall. Om det dröjer innan Emmy utvecklar vattkoppor så kan man låta Tuva få vattkoppor också och istället ge henne virusdämpande medel när hon insjuknar. Man anser att hon kan få det i så fall då hon kommer att insjukna när hon har lite uppehåll i behandlingen.

Annars så har Tuva haft några riktigt bra dagar, hon är pigg har bra aptit och orkar busa runt lite. Länge sedan hon var så här glad känns det som.

Hennes prover idag var HB 79 (lågt) LPK 2,6 och Neutro 0,1 Tromocyterna har ej besvarats.
Nu är det bara att hoppas att hon inte blir sjuk i helgen med feber. DÅ måste vi åka in på en gång. Inte bra med så låga prover.