Dags för Valpkurs!

Ledig dag för mig även idag. Dock har dagen varit rätt så fullbokad ändå.

Började morgonen med att skjutsa ner Tuva till skolan och Emmy till sjukhuset för provtagning.

Johan blev ju uppringd av Emmys dr i onsdags, dagen efter vi varit hos honom. Dels ville han efter samtal med dietisten att Emmy skulle föra kostdagbok i ngr dagar för att kunna räkna ut kaloriintaget. Sedan hade han tydligen funderat lite och ville att Emmy skulle kontrollera lite blodprover på tillväxten. Helst ville han att de skulle tas innan vi åkte till Lund. Han sa till Johan att en pappersremiss skulle skickas hem på provet som skulle skickas till Göteborg för analys och resten skulle finnas i datorn. Johan frågade inte vilka prover som skulle tas men skrev ned allt på en lapp här hemma.

Vi kom till sjukhuset strax efter 8 då de har provtagning på barn på morgonen. Mesans vi satt där och väntade kom en av sjuksköterskorna som känner oss från dagvården förbi och undrade varför vi satt där. Hon erbjöd sig att fixa proverna så vi smet förbi en del barn.
Dock visade det sig att det inte fanns ngn beställning i datorn vilket dr sagt till Johan. Så vi tog bara proverna som skulle skickas. Både ssk på dagvården och jag tittade i datorn efter vad som ev skulle tas men fanns inga anteckningar alls om prover som skulle tas. Dock fanns en notering om att man ev måste överväga knapp på magen om hon inte ökar i vikt.

Vid lunch fick jag besök av Bettan som kom för att hälsa på Gucci. Vi passade på att äta varsin surdegssemla. Sedan var klockan redan 1330 och dags att hämta hem Tuva med kompis.


När alla barn var hemma smet jag iväg på en ansiktsbehandling. Fått erbjudande om 60 min elevbehandling för ett bra pris vilket jag tyckte jag förtjänade.

Sedan hemåt igen för att fixa en middag till familjen innan Johan och jag åkte på Valpkurs.

Mörkt och lite kyligt ute men blir nog kul med lite träningstips.

Gucci fick träffa en del nya kompisar och nosa på. Nu sover hon som en stock.

Sportlovet i bilder!

Delar bilderna från resterande dagar för oss. Vi hade underbart tur med vädret.

Bilder från fredagens långtur. Tonåringarna tyckte det var lite kallt som kan synas men en härlig dag var det.

Tuva passade på att sova i pulkan på väg hem.

Igår märktes det verkligen att sportlovet för Dalarna och Stockholm börjat. Mycket skotrar ute på lederna. Blev en kortare tur och vi passade på att åka lite madrass.

Morgontrötta tjejer imorse som inte ville vara med på bild😂.

Vi passade på att mysa med Alfred och Valter en stund på förmiddagen innan vi åkte hemåt. 
Har ju blivit en hel del mil på vägarna sista dagarna. 
Skönt att komma hem.

Denna syn är dock inte lika kul. All tvätt som kommer med hem efter att man varit borta.

Normalt sett kanske inte jackor osv måste tvättas men när man grillat dagligen så luktar kläderna inpyrd eld.
Får se hur många maskiner som hinns med ikväll? Hittills går maskin nr 4 och är en hel del tvätt kvar. Sedan måste ju allt tas om hand imorgon. Antar att jag får försöka göra det eftersom jag är ledig.

Man kunde ju gissat att barnen var trötta efter dagarna ute men Emmy passade på att få Alexandra över på lite umgänge, Tuva bokade lekdate med Joline imorgon och Tilde åkte på 21/2 timme träning.

Tillbaka i vanliga rutiner.

Sista skoterdagen!

Även idag blev det skotertur för oss. Men vi tog en kortare tur upp på fjället och grillade lunch.

Delar lite fler bilder från första dagen.

Härliga fjällbilder från i torsdags.

Nu är vi nere i Leksand efter en biltur som tog en braständare längre än vi räknat med. Först varnade bilen för lågt lufttryck i ett däck. Inget som syntes men blev att åka in nere på bensinmacken i Idre för att kolla och fylla på trycken.
Sedan efter särna hamnade vi bakom en brandbil med blåsljus. 
Bilolycka vilket innebar att vägen spärrades av i 30 minuter. 
Det var mycket trafik på vägarna märktes att det är helg, sportlovet för Stockholm och Dalarna börjar samt att kortvasan och tjejvasan varit i helgen i Mora.
Skönt att komma fram till slut. Blev en god middag på älgstek och kokt potatis.