Dyslexi eller läs och skrivsvårigheter!

Emmy gjorde ju en läs och skrivutredning i april. Idag var vi till skolan och fick svar på den.

Precis som vi redan länge visste så visade den att Emmy har Dyslexi.


Detta fina brev hade hon som gjort utredningen skrivit till Emmy där hon visar mkt på emmys styrkor. Tyckte det var väldigt fint gjort.

De hade ju en del idéer på hur skolan kan hjälpa Emmy framåt och hon trodde att Emmy med rätt hjälp verkligen har förutsättningarna att klara godkännt i skolan. Nu får vi bara hoppas att skolan kan hjälpa Emmy ännu mera framåt och ta till vara på hennes styrkor så hon fixar skolan.Mitt i allt som sker i vår familj så är det klart att dyslexidiagnos är ett mindre bekymmer men vi hade ju kunnat slippa ngt.


2 av barnen har sina sjukdomar med alla sjukhusbesök och på detta nu även Emmy som tillsammans med Tilde har sina läs och skrivsvårigheter.
Tycker så synd om våra tjejer. De och vi behöver lite medgång nu!

Fortsatt feber!

Fortsatt feber idag men lite piggare. Dock ingen aptit.

Nattens besök gick bra, måste säga inatt var rätta personerna på rätt plats, vi blev jättevälomhändertagna.


En liten begick med smörgåsrån och Cola till Tuva medans vi väntade.


Proverna visade på 30 i crp 2,2 i lpk och 0,5 i neutro. Dock verkar de inte hitta ngt infektionsfoccus. De kollade en streptest som var negativ. Läkaren ringde till Bonds läkare och kollade vad han kände. De bestämde sedan att vi skulle åka hem och avvakta. Ny kontakt idag om fortsatt feber vilket vi har.

Vi har bestämt att vänta med nya prover till imorgon och åka in på fm till BOND för läkarpåtitt och prover innan beslut om hon ska få ngn beh.

Vikten har gått ner 0,5 kg dessa dagar vilket är tråkigt men hoppas hon hämtar igen det när hon är piggare.

En pappa som roar Tuva vid lunch. Eller dör Tuva blev det brunch då hon sov till1130.

Trött tjej på väg hem i bilden efter nattens bravader.

Besök på barnakuten!

Jag jobbade förmiddag idag och Johan kom förbi jobbet med Tuva kl 14 för att vi skulle bytas av.

Hon och jag åkte hemåt och han till jobbet.
Febern har fortsatt pendla på henne.

Annars har dagen gått precis som vanligt, Tuva har slappat i soffan med en feber kring 38 och när hon la sig så tempade hon 38,3.

Dock tyckte jag hon kändes varm en timme senare så jag kollade igen och då hade hon 39,4. Blev ett samtal till BOND som tyckte vi skulle kolla proverna på henne.

så vi hänger på barnakuten mitt i natten. Inte riktigt vad vi vill men vi har inget val. Nu hoppas vi på bra provsvar så vi får åka hem.