Åter från läkarbesöket i Stockholm
En lång dag har det blivit. Bara lite sömn idag ca 3 timmar sedan var det att åka iväg.
Vi ställde oss i Skärholmen och tog tunnelbannan in för att slippa rusningstrafiken på väg ut och dessutom slapp vi leta efter parkeringsplats.

Dr konstaterade att med största sannolikhet så är det ett Plexi som hon har från ögonlocket som växer in. Han tyckte inte alls att biopsi var nödvändig men som ett led i diagnosen så kunde man prova att medicinera med Betablockerare i ca 1 månad för att se om man fick någon effekt. Får man effekt så kan man sätta diagnosen hemangiom men han trodde inte alls på att det skulle hjälpa.

Han ansåg dessutom att ögonlocket inte hängde så mkt att det ska ha gett en påverkan på synens utveckling så den synnedsättning som finns beror på enligt honom på opticus gliomet.

Plexit kommer att behöva opereras och är tydligen inte en helt enkel operation som antagligen måste göras om då plexi växer hela tiden och det är svårt att få bort allt. Han ansåg att man kunde avvakta med op 11/2-2 år till för att minska riskerna lite.

Ska se till att ligga på lite till läkarna i Linköping för att se till att de sätter fart med behandling. Om inte våran ögonläkare här ringer imorgon så ska jag söka henne på onsdag och diskutera vidare åtgärder. Nu måste något hända.