Diabetes är en Skitsjukdom!
Kan inte vara lätt för Emmy att ha fått sin diabetes. Alltid behöva tänka på vad man äter och försöka justera insulindosering med födointaget.

Idag på dagen gick det inte superbra. Hon bakade chokladbollar och glömde att ta insulin. När hon väl kom på det så hade sockret stigit till 14. Sedan fortsatte sockret bara uppåt trots massor av insulin. Det är tyvärr ett av bekymren med sjukdomen att om sockret är för högt så krävs så mkt mer insulin för att få ner det på normala nivåer.

(null)

Nej diabetes typ 1 stabiliserar sig aldrig. Dock kan du lära dig att bli duktigare på din sjukdom men det är så mkt annat än bara insulin och födointaget som påverkar hur värdet varierar.
(null)

Emmy har ju en kontinuerlig blodsockermätare men den ligger ungefär 10-15 min senare än stick i fingret då den inte mäter i blodet. Så om sockret stiger snabbt eller sjunker snabbt så stämmer inte mätaren.
Sedan kan den fungera mindre bra på vissa kroppsdelar. På Emmy fungerar mätaren bättre på låret än på magen.
(null)

Kan ju bero på att pumpen larmar om höga och låga värden ochvi måste upp och kolla/korrigera/ge dextro. Vi vill ju våra barns bästa, och minska deras risk för långtidsbiverkningar. Diabetes är ju en sjukdom som sänker medellivslängden mot en icke diabetiker.
(null)

Är nog bara en diabetiker eller vi diabetesföräldrar som förstår känslan.