Information om vårt dagis
Har tillbringat 2 timmar på ett möte som kommunen håller i för att informera oss föräldrar.
Kände sinte särksilt kul då kommunen redan bestämt sig för att det är deras linje som gäller. Alternativa lokaler kommer inte att letas efter. Våra barn ska vara kvar i lokalerna där de vistas nu.

Till att börja med var det en person från företaget som utfört testerna som informerade och visade lite grafer. Värdena var under riktvärdena som finns.
Efter det så kom det en överläkare i arbets-och miljömedicin och informerade. Han konstaterade att några hälsoundersökningar inte var nödvändigt utan det svårt att veta vad man skulle leta efter. Han sa också att det skulle utsätta barnen för onödiga tester.

Jag ställde frågan från min synvinkel som förälder till ett redan cancersjukt barn som redan löper en högre risk att utveckla maligniteter, och fick ngt kryptiskt svar att vår situation såg lite annorlunda ut än hos de andra barnen. Risken att insjukna var enligt honom mkt liten hos vanliga barn. Kanske inte större risk än vad andra barn löper. Men enligt honom skulle barnen om de mot förmodan blev sjuka kunna bli det från ca 2-10.
Känns inte superkul att veta att Tuva behövt vistas i de lokalerna. Bara att hoppas att hon inte blivit påverkad av ämnena.

Sedan talade kommunen om att ekonomisk ersättning inte var aktuell för våra merkostnader, det hade deras jurist tittat på.

De skulle försöka skjuta till resurser till extra personal så att barnen fick utevistelse och att se till att hyresbostäder tittade över utemiljön och ser till att den hålls städad.

Mot slutet var det en mamma som arbetar som polis som berättade att hon hade ont i magen av att behöva ha sina barn i det området. Hon har flera gånger sett kända kriminella gå omkring på gården. Där ska våra barn leka bland dem.

Imrose när jag lämnade på dagis så stod det dessutom soppåsar med matrester utanför porten, fåglar pickade på dessa påsar. När jag hämtade på eftermiddagen så stod soporna fortfarande kvar ute. Hygieniskt? drar till sig skadedjur? Lämplig miljö för barnen att leka ute i?

De andra 2 avdelningarna har dessutom behövt ta in städpersonal som vikarier i veckan då kommunen inte har ngr vikarier att tillgå. Hur optimalt är allt detta?

Känner mig så upprörd över allt och så här ska vi behöva ha det i mins 6 månader till.
Hur blir det med barnens utevistelser, redan nu de sista veckorna har det varit mkt mindre än vad de är vana vid. Hur blir det i vinter? massa kläder som ska på 20 barn och 3 vuxna. Hur ska de hinna med att vara ute?


Annars har min dag förflutit med massor av studier, har hunnit med riktigt mkt idag, känns väldans bra att ligga ganska i fas. Ska försöka hinna lyssna på lite föreläsningar ngn dag med.