Sjukvården!

Vet inte vad jag ska tycka och tänka. Stockholm lovade ju att ringa upp oss när de pratat med Norrköping/Linköping angående Emmy. Inget samtal har kommit.


Men jag kollade i hennes journal på 1177 och där kan jag se att Norrköping haft kontakt med dem.

Vi ska tydligen kallas till en gastroläkare snart för vidare utredning.
I journalen står att de överväger inneliggande vård med sond i en vecka på Emmy. 
Bet de att det är barn som de har att göra med?
Emmy har precis börjat förbereda sig för att få dropp i hemmet med porta cath för det var vad läkarna i Stockholm talade om för henne. Detta är inget som hon är entusiastisk inför alls men hon har börjat bearbeta tanken.

Nu tänker tydligen nästa nya läkare kasta om planerna och ge henne sond igen. Det har vi ju provat nattetid över påsklovet och gjorde varken till eller ifrån.

Tror vi får fråga hur de tänker där, vi har ju länge tjatat om att ngt måste ske för att hon ska öka i vikt men nu känns det som vi börjar om igen!!

Har väldigt svårt att tänka mig att hon vill bo på sjukhus i en vecka, få sondmat och äta äcklig sjukhusmat! Hon upplever ju inte att hon är sjuk på det sättet.
Hon vill vara med sina kompisar och vara i skolan.

Sedan är det väl bra att man tänker sig göra gastroskopi samt även koloskopi inklusive ytterligare utrednignsprover.
Det ska tydligen kollas igen för celiaki, tänker biposi då alla diverse blodprover för det är ju kollat flera gånger.

Får försöka gå dit med ett öppet sinne men redo att se till att de inte åter igen drar ut på allt med fler utredningar!!
Vet inte vad jag ska säga men känns som ju fler kockar ju sämre soppa. I Emmys fall allt för många olika läkare som har lite spretiga idéer ibland.

Som vi bett om hjälp i flera år angående detta och testa allt möjligt! Näringsdrycker sond osv inget hjälper. Folk som träffar Emmy och ser henne äta säger att hon äter bra portioner. 

Nej nu orkar jag inte mer!

Får se om 11/2 vecka när vi träffat ytterligare en kock.

Annars har dagarna rusat iväg. Jobbat kväll hela veckan och känns som jag inte hunnit med något alls.

Tjejerna mår rätt bra ändå.
Tuva fick dock hämtas hem från skolan häromdagen då hennes lärare ringde eftersom hon inte mådde bra. Elisabeth var snäll och hämtade henne. Men det var nog mest trötthet eftersom hon inte blev sjuk.
Men ändå anmärkningsvärt då hon aldrig ber om att hämtas på skoltid, inte ens under aktiv behandling.

Tilde Sötnöten har gått 2 veckor i 9:an och känner sig stressad inför gymnasieval. Försökt peppa henne med att det löser sig. Valet man gör nu avgör inte resten av livet vad man ska göra.

Emmy har hållit sig ok med sin diabetes, idag gick de i regn 13 km till ågelsjön genom skogen. Lite nervöst för mig som ringde henne då och då för att kolla hur sockret låg. Vi såg till att hon höll sig åt det högre hållet. Fixade hela promenaden med mat utan måltidsinsulin.

Hade en liten period då hon började bli låg men pumpen räddade det genom att stänga av basalen en stund.