Behandlingsdag
Idag var det tänkt att vi skulle få tillbringa en heldag på sjukhuset. Först skulle vi träffa sjukgymnasten och sedan skulle vi få behandlingen.

Riktigt så blev det inte. Vi började med att träffa läkarna som undersökte Tuva och sedan förklarade det som jag tyckt varit oklart i rtg svaret.

Efter det så gick vi och vägde Tuva som gått upp bra i vikt. Nu väger hon 11,5 kg. Men det är inte så konstigt det då hon vissa dagar äter som en häst.

Sedan fick vi träffa på en sjukgymnast som mest bara iaktog Tuva och pratade med oss om vad vi har märkt av när det gäller hennes motorik. Dock kunde hon se att Tuva rör sig försiktigt vilket hon trodde kunde bero på att hon känner sig osäker på balansen när hon gör snabba rörelser och kompenserar det genom att röra sig långsamare.

Sedan tillbaks ner till dagvården och där fick Tuva sin PAC satt. Det gick jättebra, nästan inga protester men det kan ju bero på att en av clownerna Rosa var där och roade Tuva.

Sedan gav de henne både Zofranet och Solucortefet och så gick Vincristinet in på de normala 15 minuterna utan komplikationer.

När de kopplade på Carbot så skulle det få gå in på 2 timmar istället för 1. Men det hann inte gå mer än ca 5-10 minuter innan hon började bli röd i anskiktet. Det var Johan som reagerade först då han satt mitt framför henne. Jag sprang ut och hämtade SSK som stängde av cytot och sökte läkaren.

Läkaren kom och då fick Tuva en ny dos solucortef och även en injektion Adrenalin i muskeln.

Resten av eftermiddagen fick vi äran att bara vänta på sjukhuset för de ville utesluta en sekundär allergisk reaktion. Men vid 16 fick vi trots allt åka hem.

Nu på kvällen har Tuva mått bra, lite trött och lite lätt feber men bara 37,9. Hoppas det inte blir mer då hon inte hann få i sig så mkt medicin.