Skrämmande upplevelse!
Häromkvällen kom Emmy och berättade för mig att hennes insulinpump på morgonen under tiden hon gick till bussen och åkte buss hade själdosererat insulin 25 gånger!!!

Inget system med olika tidsinervll och olika doser så hade pumpen gett insulin. Detta under tiden hon samtalet med kompisar.
Hon hade kännt att den vibrerade när insulinet gavs.
Sedan för att häva det låga glukoset som kom så fick hon äta dextro hela morgonen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Såklart helt livsfarligt, och ska inte kunna ske. För att det ska gå att insulin så krävs ett flertal knapptryck så inget lätt som borde kunna Ske automatiskt.

Ringde produktsupport hos pumpen och vi har redan fått en ny pump. De har inte hört om ngt liknande.

Skrämmande då man litar på tekniken och detta ska inte kunna ske. Kunnat gå riktigt illa.
Men ny pump programmerad och används redan. Vår 5 pump på 11/2 år. Vi har verkligen inte tur. Men trots detta vill Emmy inte ha ngt annat än pump och inga sprutor igen.
#1 - Moa

Men gud! Att datorn och telefonen hakar upp sig är väl mest irriterande men insulinpumpen 😱😱😱 Riktigt skrämmande, man litar ju på tekniken och det där ska bara inte hända 😳

Svar: Nej det är inget som ska kunna hända, medicinsk teknik som faktiskt måste fungera. Det kan handla om liv och död när det gäller insulindoser som felar.

Men en ny pump kom snabbt som tur är. Den gamla ska till USA på analys så får vi se vad de hittar. Får en känsla av att de kanske inte avslöjar för oss vad som felat utan tillverkarna kanske kommer mörka. Handlar ju om stora pengar för dem
Linda Wernersson