Apoteksstrul!
Blev uppringd av Emmys onkolog idag. Nu har apoteket åter börjat strula angående beredningen av Emmys mediciner. Det som från början var struligt lyckades de ju ordna till så ett apotek ändå kunde fixa åt oss. Har ju gått bra ända tills nu alltså 8 månader. Men nu vill de tydligen inte fixa detta längre😡.

För att slippa strula och bråka har vi tillsammans med Emmys läkare nu bestämt att Emy får ta tabletter istället. Blir inte lika exakta doser eftersom Emmy är liten och nätt men vi ska börja med 1 varannan dag och 2 tabletter varannan dag.
Kommer kanske diffa lite så dosen inte blir perfekt men bättre än att bråka med apoteket mer.

Emmys läkare sa faktiskt att apotek idag bara fokuserar på att sälja smink och liknande och inte på att tillhandahålla mediciner. Mediciner borde ju vara deras huvudområde kan man ju tycka.

Annars har vi verkligen njutit av dagarna hör hemma. Jag har varit ledig men imorgon kobbar jag igen. Har blivit flera mysiga promenader med Gucci tillsammans med myggen och lite sol och bad med.
(null)

(null)

(null)

(null)
Här lite bilder på Tuva, Tuvas kompis Linelle och Emmy som svalkade sig i kväll.

Har faktiskt varit lite mer strul. Har ju bett Emmys läkare och sjukgymnast om vårdbidragsintyg till F-kassan. Trots påtryckning har dessa inte inkommit. Ringde idag igen och tjatade på dem. Hur svårt kan det vara. De brukar typ skriva ngr få ord. Resten är ju vår beskrivning av tiden som vi lägger ner på våran vardag som inte vanliga familjer behöver göra.

Fick höra att Emmy läcker protein och blod i urinen igen. I det sista provet innan så såg det blankt ut men nu åter ngt som spökar. Bra att vi följer det dock. Annars är hon extremt torr i husen och måste smörjas rejält hela tiden. Har också fått konstiga blodblåsor på finger topparna med. Biverkan?

Tuva mår bra idag men igår ringde de från skolan och berättade att hon hade jätteont i huvudet. Hämtade hem henne efter lunchen.
Tydligen hade huvudvärken kommit strax efter ankomst till skolan och bara blivit värre. Ont över pannan. Hon hade druckigt ordentligt så ingen vätskebrist.
Hem och bäddade ner henne. Hon hade nästan lyckats somna när Tilde kom hemspringande och ropade på mig högt och ljudligt. Blev att ge en panodil istället. Men hon vilade nästan 1 timme med vilket säkert hjälpte.

#1 - Moa

Men vad jobbiga de är, mediciner borde ju vara prio 1 i arbetet med tanke på att det inte finns någon annanstans än där och på sjukhusen...

Svar: Ja man kan ju tycka att medicin är prio 1. Men i dagens monopol så är det viktigare att söka annat tror jag.
Linda Wernersson